Sałatka do grilla

Okres wakacyjny to dla wielu z nas czas odpoczynku i relaksu. Większość znajdzie chwilę, by gdzieś wyjechać i zaczerpnąć świeżego powietrza. Jest to również czas, kiedy najczęściej spotykamy się ze znajomymi. W porównaniu z okresem jesienno-zimowym dzień jest nieco dłuższy, więc mamy znacznie więcej możliwości na kreatywne spędzanie czasu, tym bardziej jeśli jesteśmy rodzicami i na spotkanie towarzyskie zabieramy swoje pociechy. Nic tak nie cieszy naszych dzieci jak spędzanie czasu w ogrodzie wśród zieleni.

Jeszcze lepiej, kiedy na swojej posesji mamy basen z nagrzaną od słońca wodą. Lato – początek grillowego sezonuKiedy dni stają się dłuższe, a noce cieplejsze, wielu z nas uwielbia spędzać wolny czas poza domem. W takim okresie spotkaniom często towarzyszy rozpalanie grilla. Jest to świetna alternatywa dla ugoszczenia naszych znajomych. Można wspólnie spędzać czas i przy tym czekać aż nasze wyroby będę gotowe do spożycia.

Co najczęściej trafia na ruszt? Odpowiedź chyba nikogo z nas nie zaskoczy. Oczywiście jest to kiełbasa. Można również przyrządzić pysznego kurczaka, mięso wieprzowe czy kaszankę. Pierś z kurczaka czy też karkówkę warto wcześniej zamarynować, by mięso było soczyste i dobrze doprawione. Witaminowy dodatek do grilla Warto również pomyśleć o różnych dodatkach, bo przecież nie samym mięsem żyje człowiek.

Interesującą propozycją mogą być chociażby sałatki. To jakich składników użyjemy zależy od naszych indywidualnych preferencji. Można przygotować tradycyjną sałatkę jarzynową bądź też sałatkę na bazie świeżych, surowych warzyw. Doskonale przy grillu sprawdzi się grecka sałatka, w której skład wchodzi głównie sałata lodowa, ser feta, pomidor, ogórek, a także czerwona cebula. Jeśli chcemy, możemy oczywiście dodać inne składniki – wszystko zgodnie z upodobaniem naszym lub gości.