5 pomysłów na faszerowaną pierś z kurczaka

Faszerowane mięso jest ostatnio bardzo popularne. Mamy wiele możliwości, by stworzyć nadzienie do różnego rodzaju mięs. Możemy faszerować w całości lub tylko częściowo. Często słyszy się o nadziewanej kaczce, czy też na przykład faszerowanej piersi z kurczaka. Jakich składników użyjemy zależy tylko od nas samych. Jedni wolą tradycyjną kuchnię, inni na przykład bardziej orientalną. Nierzadko zdarza się, że korzystamy z przepisów kuchni śródziemnomorskiej, azjatyckiej czy też amerykańskiej.

Faszerowana pierś z kurczaka na polskich stołach Pierś z kurczaka z roku na rok staje się coraz popularniejszym daniem. Można przygotować ją na wiele sposobów. Oprócz grillowania czy też panierowania interesującym pomysłem będzie nafaszerowanie piersi kurczaka różnymi dodatkami. Skupimy się na tradycyjnej kuchni i podamy kilka pomysłów na przygotowanie takiej potrawy. Pierś z kurczaka można tylko naciąć i włożyć nadzienie lub też zrobić z niej roladki. Wzbudzającym ciekawość wizualną i smakową może być również podanie nadziewanej piersi kurczaka w cieście francuskim. Pierś z kurczaka w różnych odsłonach Przygotowując faszerowaną pierś z kurczaka, możemy przyrządzić niesamowitą ilość farszów.

Często na naszych stołach pojawiają się roladki z farszem z grzybów (które dodatkowo sami możemy nazbierać). Kolejnym pomysłem jest nadzienie zrobione z sera mozzarella oraz szynki parmeńskiej. Wówczas możemy naciąć pierś z kurczaka i włożyć dodatki do środka, po czym poddać obróbce termicznej. Przybywa pomysłów na zapiekaną pierś z kurczaka w cieście francuskim. Tutaj możemy pokusić się o farsz ze szpinakiem z dodatkiem suszonych pomidorów. Niektórzy z nas preferują również nieco słodsze nadzienie, wykorzystując na przykład smażone śliwki. Najprostszym i często stosowanym rozwiązaniem jest masło z natką pietruszki.